Gymnastiek vanaf 3 ½ en groep 1 en 2 basisschoolkinderen,

Voor de jongste kinderen vanaf 3 ½ jaar en basisschoolkinderen uit groep 1 en 2, is het een uitdaging om elke week weer lekker te mogen gymmen.
We beginnen altijd met een gezamenlijk spel. Daarna worden de kinderen in groepjes gedeeld en kunnen ze spelenderwijs lekker klimmen, klauteren, koprollen, enz. Net wat de opstelling op dat moment biedt. We sluiten de les ook altijd af met een gezamenlijk spel.
Wat ik belangrijk vind in de les is dat de kinderen vooral veel plezier hebben in het gymmen. En dat ze zich kunnen ontwikkelen op hun eigen manier en in hun eigen tempo.

Groep 3 – 4 – 5


Gymnastiek is lekker bewegen en bezig zijn. We leren allemaal verschillende dingen. Op je tenen over de balk lopen, ring zwaaien, borstwaartsom, duikelen, handstand, radslag, enz. Soms doen we ook hindernisslagbal, apenkooi of gym4fun. Het plezier in het gymmen is het allerbelangrijkste en iedereen leert de dingen in zijn eigen tempo.
Tijdens het gymmen kijken we ook of de meisjes geschikt zijn voor turnen. Kunnen ze bijvoorbeeld de borstwaartsom op de rekstok of misschien laten ze al een mooie koprol en radslag zien op de lange mat? Dan kunnen deze meisjes een paar proeflessen meedraaien bij de selectie, om te kijken of turnen iets voor hun is.

Klik hier voor het meest recente lesrooster